Luontoretki

Luontoretket


Kesäpäivä Kangasalla -patikoinnit

Retket vievät Kangasalan kauneimpiin luontokohteisiin. Kävelyn lomassa kuullaan paikallisen luonnon erityispiirteistä, ja tehdään kehonhuoltoa huomioiden osallistujien toiveet. Retket ovat kestoltaan 3–6 h, ja hintaan sisältyy eväspaketti. Retket toteutetaan sekä aikataulun mukaan että tilauksesta. Lisäksi retki Isojärven kansallispuistoon.

Voit ilmoittautua retkelle maksamalla verkkokaupassa tai lähettämällä viestin. Maksuvälineenä käyvät myös kaikki liikuntaedut, maksu 3 pv ennen retkeä.  

Reittivaihtoehdot:

Laipan lumoissa - Laipaamaa on yksi eteläisen Suomen suurimpia yhtenäisiä metsäalueita, pääset aistimaan todellista hiljaisuutta ja luonnonrauhaa. Reitit alkavat vanhalta Rajalan metsäkämpältä, ja kulkevat läpi hämäläisen metsämaiseman, useiden pienten soiden ja järvenrantojen. Matkalla on laavuja evästaukoja varten. Matkan pituus on reitistä riippuen 10–12 km tai ryhmän toiveen mukaan. 

To 9.5. klo 10 sekä tilauksesta ryhmällesi sopivana aikana. Tutustu Laipanmaahan.

Harjulta harjulle - Vehoniemenharju, Keisarinharju, Kuohunharju ja Kirkkoharju on noin 10 km pitkä upea reitti, jonka varrella koet historiallisen harjujonon, kolme näkötornia, syviä suppamuodostelmia sekä Kesäpäivä Kangasalla laulun järvimaisemia. Matkalla pysähdytään nauttimaan paikallisen kahvilan herkuista. 

La 11.5. klo 10 sekä tilauksesta toukokuusta lokakuuhun.  Retki päättyy Kirkkoharjun näkötornin juureen.

Kaarinanpolun helmi – retki vie kirkasvetisen ja karun kauniin Heramaajärven ympäri, kallion laelta voi nähdä jopa järven pohjaan. Reitti kulkee vaihtelevassa maastossa, ja on pituudeltaan 7 km. Tauko pidetään kalliolla, josta voi pulahtaa myös uimaan. 

Su 26.5. klo 10 sekä tilauksesta sinulle tai ryhmällesi sopivan aikana. Tutustu Kaarinanpolkuun.

Kirkkojärvenkierros – kierros on noin 10 km pitkä kulttuuri-ja luontopolku, joka kulkee vaihtelevasti läpi luonnontilaisen rantametsikön, kartanon kulttuurimiljöön, peltomaiseman ja nykyaikaisen kävelyreitin. Matkalla on lintutorni ja laavu, jossa nautitaan retkeen sisältyvät eväät. Tutustu reittiin.

Tilauksesta ryhmällesi sopivana ajankohtana.

Isojärven kansallispuisto - rotkojärviä, erämaista luontoa ja majavien jälkiä. Maasto on hienoa ja vaihtelevaa, paikoin vaikeakulkuistakin,  mutta palkitsee kulkijansa upeilla maisemilla. Reitin pituus on 6-11 km reittivalinnasta riippuen. Heretyn kämppäkahvilassa herkutellaan retken päätteeksi. 

Tilauksesta toukokuusta lokakuuhun. Tutustu Isojärven kansallispuistoon.


Luontoretriitti

La 6.7. Ojastenlahden tila, Päijälä, Kuhmoinen ja Su 14.7. Pilatesnavetta, Kuhmalahti, Kangasala

Vietä päivä luonnon rauhassa ja hiljaisuudessa, aistien metsää ja nauttien ohjatuista harjoituksista, palautuen ja virkistyen. Herkulliset ateriat täyttävät kehon ja mielen tarpeet, rantasaunan lempeät löylyt puhdistavat. Anna luoononvoiman viedä sinut mennessään. 

Ohjelma perustuu aitoon mielen ja kehon läsnäoloon ja ympäröivän luonnon kohtaamiseen. Voit tulla turvallisin mielin ja osallistua ohjaattuun ohjelmaan sen verran kuin koet hyväksi. Voit myös vapaasti levähtää luoonon ja metsän keskellä, js se siinä hetkessä tuntuu parhaalta. 

Päivän aikana:

- Kehon viritystä rauhalliseen tahtiin

- Retki lähiluontoon tutustuen metsään eri aistein

- Herkullista maastoruokaa

- Hiljentyminen omien ajatusten äärellä

- Rantasaunan lempeät löylyt

Retken hinta 165 € sisältää ohjaukset, aamupalan, lounaan, kahvin, iltapalan ja saunan.

Majoitusmahdollisuudet: 

Ojastenlahden tila (aitta, pihamökki, tentsile, riippari) Päivi Lahtinen p. 050 5366 374

Pilatesnavetta (tentsile, riippari) Pia Rauhalahti p. 050 3483 648

Ilmoittautuminen ja peruutusehdot:

Ilmoittaudu tällä lomakkeella.

Maksaa voit Kaupassa tai liikuntaeduilla (epassi, smartum, edenred). Maksuton peruutus viimeistään kaksi viikkoa ennen tapahtumaa. Osallistujat saavat infokirjeen sähköpostitse. 


Melontaa ja pilatesta -retket

Näillä retkillä pääset kokemaan liikkeen ja luonnon lumoa meloen sekä huoltamaan ja kuulemaan kehoasi. Kaikkiin retkiin sisältyy kajakki (yksikkö tai kaksikko valinnan mukaan) sekä melontavarusteet ja retkieväät. Aiempaa melontakokemusta ei tarvitse olla.

Kesällä 2024 tulossa kaksi retkikohdetta, jotka on esitelty alla. Näihin voidaan tehdä retki ilmoitetun ajankohdan lisäksi myös tilauksesta. Retket järjestetään yhteistyössä kuhmoislaisen Osuuskunta Liipan kanssa. 

To 4.7. klo 10-16 ja to 18.7. klo 15-21 Kuhmalahdella, kokoontuminen Pilatesnavetalla, Rauhaniementie 51, Kuhmalahti.

Retken aluksi huolletaan kehoa pilatesharjoituksilla salissa ja ulkona sekä aktivoidaan melonnassa käytettäviä lihasryhmiä. Välillä nautitaan voileipäkahvit ja illaksi/ iltapäiväksi suunnataan melomaan Längelmävedelle. Kohteemme Tervaniemenlahti on runsaslajinen lintualue, jossa voi nähdä ja kuulla kalasääsken, haikaran, kurjen ja monia muita vesilintuja. Retken kesto on 5-6 h, melontamatka noin 7 km. 

Majoitusmahdollisuus tentsilessä tai riipparissa, varaukset p. 050 3483 648/ Pia.

To 11.7. klo 15-21 Päijälässä, kokoontuminen Ojastenlahden tilalla Orivedentie 1944, 17930 Päijälä.

Retki alkaa pilatesharjoituksilla ja melonnassa käytettävien lihasten herättelyllä Ojastenlahden tilalla. Voileipäkahvien jälkeen suunnataan melomaan kauniille Pitkävedelle, josta palailemme auringon laskiessa. Retken kesto on 5-6- h, melontamatka noin 7 km. 

Majoitusmahdollisuus aitassa, pihamökissä, tentsilessä tai riipparissa, varaukset 050 5366 374/ Päivi.

Päijälän Riihigallerian retki

Retkellä melotaan kauniilla Kuhmoisten Pitkävesi -järvellä, tutustutaan erämaisen Riihigallerian kesänäyttelyyn ja juodaan ulkona maistuvat kahvit. Illan päätteeksi päästään rentoutumaan rantasaunan lempeisiin löylyihin. Retken kesto on noin 5 h, melontamatka 7 km. Majoitusta tarjoaa Ojastenlahden tila/ Osuuskunta Liippa.


Pilatesta ja patikointia

Pilatesta ja patikointia retki vie Pirkanmaan luonnon ainutlaatuisiin kohteisiin. Retkellä yhdistyvöt luonnon ja pilateksen hyvinvontivaikutukset, pilateksella keho vahvistuu ja venyy, ympäröivän luonnon vaikutuksesta keho ja mielei rauhoittuvat. Pilateksen hengityksen rytmissä tehtävät liikkeet auttavat keskittymään ja jättämään arjen kiireet pois mielestä, hengityksen rauhoittuminen käynnistää kehon palautumisen. 

Retki aloitetaan kehoa herättelelvillä liikkeillä, jonka jälkeen patikoidaan rauhalliseen tahtiin 2-3 km matka. Luontokohteessa pysähdytään pilatesharjoituksiin, joita tehdään sekä seisten että sammalmättäällä maaten. Evästauon jälkeenpatikoidaan lähtöpaikalle, jossa retki päättyy venyttelyyn. 

Retkikohteina ovat Eräpyhän virkistysalue, Laipanmaan retkeilyalue ja Isojärven kansallispuisto

Pilatesta ja patikointia toteutetaan tilauksesta sovittuna aikana, ota yhteyttä puhelimitse 050 3483 648 tai lomakkeella.


Metsämielikävely

Retkellä liikutaan rauhalliseen tahtiin luontoa ja itseä havainnoiden. Luonnon elvyttävä ympäristö auttaa pysähtymään j aistimaan sekä kehittämään mielentaitoja. Menetelmässä hyödynnetään tutkittuja luontoympäristön hyvinvointivaikutuksia. Retki voidaan toteuttaa sovitussa turvallisessa maastossa, se sopii myös työyhteisöille ja voidaan toteuttaa kaikkina vuodenaikoina. 

Kävelyn pituus on 2 h tai sopimimuksen mukaan. Varattavissa 2-10- hengen ryhmille. Tutustu Metsämieli -menetelmään


Talviretki liukulumikengillä

Pehmeille hangille lähelle luontoa liukulumikengillä! Tällä retkellä hiihtelemme latujen ulkopuolella, luonnon sylissä. Liukuvat lumikengät ovat tavallisia lumikenkiä kevyemmät edetä maastossa ja jäällä, ja pohjassa olevan pitokarvan ansiosta ne pitävät hyvin nousuissa. Retki voidaan toteuttaa esimerkiksi Kangasalla  Kirkkoharjulla, Kuhmalahdella Laipanmaassa tai Längelmäveden rantapelloilla ja jäällä, sekä Isojärven kansallispuistossa.

Reitti suunnitellaan osallistujien toiveiden mukaan. Retkeen sisältyy opastus maastossa, Oac:n laadukkaiden liukulumikenkien välinevuokra, sekä kuuma juoma nuotiolla tai kahvilassa. 


Villasukkapatikointi

Villasukilla kävely on hauskaa, kuin paluu lapsuuden paljain varpain kävelyyn. Pehmeällä hangella kävely aktivoi jalkateriä ja niiden kautta koko kehon lihaksia ja lihasketjuja. Alkulämmittelyn jälkeen retkellä liikutaan talvipolkua pitkin ja poiketaan välillä umpihankeen, sekä tietysti nautitaan ympäröivästä luonnosta ja talvesta. Retken lopuksi venytellään ja juodaan kuppi kuumaa. 

Jalkaan kannattaa pukea 3 villasukat päällekkäin, mukaan voi ottaa halutessaan myös sauvat. Tarvittaessa saat välineet lainaksi järjestäjältä. 


Maastohiihtoklinikka

Hiihdosta kevyempää ja hauskempaa - Maastohiihtoklinikka on yksilöllinen hiihtokoulu. Voit varata yhden tai useamman tunnin itsellesi tai ottaa myös ystävän tai perheen mukaan. Klinikka voidaan toteuttaa perinteisellä tai vapaalla hiihtotavalla esim. Kyötikkälän urheilukeskuksessa Kangasalla, Oriveden Hiihtomaassa tai Kuhmalahdella. 

Maastohiihtoklinikan kesto on 75 min/krt, sisältäen henkilökohtaisen ohjauksen hiihtotekniikassa, kehonhallinnnan ohjauksen hiihdon aikana sekä halutessasi hiihtotekniikan videoinnin.  Klinikka päättyy palutteeseen kuuman juoman äärellä. 


Oma retki

Sinulle ja/tai ryhmällesi sopivana päivänä, unelmiesi kohteeseen hyvien eväiden kera. Pyydä tarjous ja varaa päivä valmiiksi, luonto odottaa!


Metsäpolku Laipanmaassa
Melomassa Längelmävedellä
Pitkospuilla Päijälässä
Pilatesta ja patikointia Eräpyhässä
Retkikahvit Laipanmaassa
Liukulumikengillä Laipanmaassa
Lisätty ostoskoriin