Luontoretket


Talviretki liukulumikengillä

Pehmeille hangille lähelle luontoa liukulumikengillä! Tällä retkellä hiihtelemme latujen ulkopuolella, luonnon sylissä. Liukuvat lumikengät ovat tavallisia lumikenkiä kevyemmät edetä maastossa ja jäällä, ja pohjassa olevan pitokarvan ansiosta ne pitävät hyvin nousuissa. Retki voidaan toteuttaa esimerkiksi Kangasalla  Kirkkoharjulla, Kuhmalahdella Laipanmaassa tai Längelmäveden rantapelloilla ja jäällä, sekä Isojärven kansallispuistossa.

Reitti suunnitellaan osallistujien toiveiden mukaan. Retkeen sisältyy opastus maastossa, Oac:n laadukkaiden liukulumikenkien välinevuokra, sekä kuuma juoma nuotiolla tai kahvilassa. 


Villasukkapatikointi

Villasukilla kävely on hauskaa, kuin paluu lapsuuden paljain varpain kävelyyn. Pehmeällä hangella kävely aktivoi jalkateriä ja niiden kautta koko kehon lihaksia ja lihasketjuja. Alkulämmittelyn jälkeen retkellä liikutaan talvipolkua pitkin ja poiketaan välillä umpihankeen, sekä tietysti nautitaan ympäröivästä luonnosta ja talvesta. Retken lopuksi venytellään ja juodaan kuppi kuumaa. 

Jalkaan kannattaa pukea 3 villasukat päällekkäin, mukaan voi ottaa halutessaan myös sauvat. Tarvittaessa saat välineet lainaksi järjestäjältä. 


Maastohiihtoklinikka

Hiihdosta kevyempää ja hauskempaa - Maastohiihtoklinikka on yksilöllinen hiihtokoulu. Voit varata yhden tai useamman tunnin itsellesi tai ottaa myös ystävän mukaan. Klinikka voidaan totetuttaa perinteisellä tai vapaalla hiihtotavalla, esim. Kyötikkälän urheilukeskuksessa, Oriveden Hiihtomaassa tai toivomassasi paikassa. 

Maastohiihtoklinikan kesto on 60 min/ krt, sisältäen henkilökohtaisen ohjauksen perinteisen tai vapaan hiihtotekniikassa, kehonhallinan ohjauksen hiihdon aikana sekä kuuman juoman.  Hiihtotekniikkaa voidaan myös videoida. 


Pilatesta ja patikointia

Pilatesta ja patikointia retki vie Pirkanmaan luonnon ainutlaatuisiin kohteisiin. Retkellä yhdistyvät luonnon ja pilateksen hyvinvointivaikutukset, pilateksella keho vahvistuu ja venyy, ympäröivän luonnon vaikutuksesta keho ja mieli rauhoittuvat. Pilateksen hengityksen rytmissä tehtävät liikkeet auttavat keskittymään ja jättämään arjen kiireet pois mielestä, hengityksen rauhoittuminen käynnistää kehon palautumisen. 

Retki aloitetaan kehoa herättelevillä liikkeillä, jonka jälkeen patikoidaan rauhalliseen tahtiin 2–3 km matka. Luontokohteessa pysähdytään pilatesharjoituksiin, joita tehdään sekä seisten että sammalmättäillä maaten. Evästauon jälkeen patikoidaan lähtöpaikalle, retki päättyy venyttelyyn.

Pilatesta ja patikointia toteutetaan tilauksesta sinulle tai ryhmällesi sopivanan aikana, ota yhteyttä puhelimitse 050 3483 648 tai lähetä viestiä lomakkeella

Retkikohteina ovat Eräpyhän virkistysalue, Laipanmaan retkeilyalue ja Isojärven kansallispuisto.


Kevät/ Kesä/ Syysretkiä Kangasalla ja kansallispuistossa

Retket vievät Kangasalan kauneimpiin luontokohteisiin. Kävelyn lomassa kuullaan paikallisen luonnon erityispiirteistä, ja tehdään kehonhuoltoa huomioiden osallistujien toiveet. Retket ovat kestoltaan 3–6 h, ja hintaan sisältyy eväspaketti. Retket toteutetaan sekä aikataulun mukaan että tilauksesta. Bonuksena retki Kesi-Suomen puolelle Isojärven kansallispuistoon.

Voit ilmoittautua retkelle maksamalla verkkokaupassa tai lähettämällä viestin. Maksuvälineenä käyvät myös kaikki liikuntaedut, maksu 3 pv ennen retkeä.  

Reittivaihtoehdot:

Laipan lumoissa ruska-aikaan. Laipaamaa on yksi eteläisen Suomen suurimpia yhtenäisiä metsäalueita, pääset aistimaan todellista hiljaisuutta ja luonnonrauhaa. Reitit alkavat vanhalta Rajalan metsäkämpältä, ja kulkevat läpi hämäläisen metsämaiseman, useiden pienten soiden ja järvenrantojen. Matkalla on laavuja evästaukoja varten. Matkan pituus on reitistä riippuen 10–12 km tai ryhmän toiveen mukaan. 

Tilauksesta ryhmällesi sopivana aikana. Tutustu Laipanmaahan.

Kaarinanpolun helmi – retki vie kirkasvetisen ja karun kauniin Heramaajärven ympäri, kallion laelta voi nähdä jopa järven pohjaan. Reitti kulkee vaihtelevassa maastossa, ja on pituudeltaan 7 km. Tauko pidetään kalliolla, josta voi pulahtaa myös uimaan. 

Tilauksesta sinulle tai ryhmällesi sopivan aikana. Tutustu Kaarinanpolkuun.

Harjulta harjulle - Vehoniemenharju, Keisarinharju, Kuohunharju ja Kirkkoharju on noin 10 km pitkä upea reitti, jonka varrella koet historiallisen harjujonon, kolme näkötornia, syviä suppamuodostelmia sekä Kesäpäivä Kangasalla laulun järvimaisemia. Matkalla pysähdytään nauttimaan paikallisen kahvilan herkuista. 

Tilauksesta toukokuusta lokakuuhun.  Retki päättyy Kirkkoharjun näkötornin juureen.

Kirkkojärvenkierros – kierros on noin 10 km pitkä kulttuuri-ja luontopolku, joka kulkee vaihtelevasti läpi luonnontilaisen rantametsikön, kartanon kulttuurimiljöön, peltomaiseman ja nykyaikaisen kävelyreitin. Matkalla on lintutorni ja laavu, jossa nautitaan retkeen sisältyvät eväät. Tutustu reittiin.

Tilauksesta ryhmällesi sopivana ajankohtana.

Isojärven kansallispuisto - rotkojärviä, erämaista luontoa ja majavien jälkiä. Maasto on hienoa ja vaihtelevaa, paikoin vaikeakulkuistakin,  mutta palkitsee kulkijansa upeilla maisemilla. Reitin pituus on 6-11 km reittivalinnasta riippuen. Heretyn kämppäkahvilassa herkutellaan retken päätteeksi. 

Tilauksesta toukokuusta lokakuun loppuun. Tutustu Isojärven kansallispuistoon.


Metsämieli -kävely

Retkellä liikutaan rauhalliseen tahtiin luontoa ja omaa itseä havainnoiden. Luonnon elvyttävä ympäristö auttaa pysähtymään ja aistimaan, sekä kehittämään mielentaitoja. Menetelmässä hyödynnetään tutkittuja luontoympäristön hyvinvointia edistäviä vaikutuksia. Retki voidaan toteuttaa sovitussa turvallisessa maastossa, se sopii myös työyhteisöille, ja voidaan toteuttaa kaikkina vuodenaikoina.

Kävelyn pituus on 2 h tai sopimuksen mukaan, varattavissa 2-10 hengen ryhmille. Tutustu Metsämieli -menetelmään. 


Luontorentoutus

Pehmeä sammal selän alla, taivas korkealla yläpuolella. Luonnon helmassa hengitys hidastuu, hermosto rauhoittuu ja ajatukset lepäävät.  Luontorentoutus suuntautuu pienen patikointimatkan päähän kauniiseen luontokohteeseen, jossa alustan voi levittää varvikkoon tai riippumaton ripustaa puihin. Ohjatussa rentoutuksessa pysähdytään oman kehon ja mielen äärelle. Elvyttävän evästauon jälkeen palataan patikoiden lähtöpaikkaan, ja annetaan stressin jäädä luontoon.

Retken kokonaiskesto 2 h tai sopimuksen mukaan. Luontorentoutuksen voi tilata erikseen tai yhdistää muihin retkiin. 


Melontaa ja kulttuuria -retket

Näillä retkillä pääset kokemaan liikkeen ja luonnon lumoa meloen, huoltamaan ja kuulemaan kehoasi, sekä nauttimaan taiteesta.  Kaikkiin retkiin sisältyy kajakki (yksikkö tai kaksikko valinnan mukaan) sekä melontavarusteet ja retken kohdalla ilmoitetut ruokailut. Aiempaa melontakokemusta ei tarvitse olla.

Kesällä 2024 tulossa kolme retkikohdetta, jotka on esitelty alla. Näihin voidaan tehdä retki ilmoitetun ajankohdan lisäksi myös tilauksesta. Retket järjestetään yhteistyössä kuhmoislaisen Osuuskunta Liipan kanssa. 

Pilatesta ja melontaa -iltaretki

Iltaretkellä huolletaan kehoa pilatesharjoituksilla salissa ja ulkona, aktivoidaan melonnassa käytettäviä lihasryhmiä. Välillä nautitaan voileipäkahvit ja illaksi suunnataan melomaan Längelmävedelle. Tervaniemenlahti on runsaslajinen lintualue, jossa voi nähdä ja kuulla kalasääsken, haikaran, kurjen ja monia muita vesilintuja. Retken kesto on 5 h, melontamatka noin 7 km. 

Kuhmalahden Taidepappilan retki

Retki on kokopäiväretki, jossa koet meloen Längelmäveden aaltojen keinutuksen, luonto on lähellä vesiltä käsin.  Luonto, liike ja taide yhdessä voimaannuttavat sinut, ja saat ihanasti aistit hereille. Retkeen sisältyvät myös rantalounas sekä näyttelyopastus ja kahvit Taidepappilassa. Retken kesto on noin 10 h., melontamatka n. 15 km. 

Päijälän Riihigallerian retki

Retkellä melotaan kauniilla Kuhmoisten Pitkävesi -järvellä, tutustutaan erämaisen Riihigallerian kesänäyttelyyn ja juodaan ulkona maistuvat kahvit. Illan päätteeksi päästään rentoutumaan rantasaunan lempeisiin löylyihin. Retken kesto on noin 5 h, melontamatka 7 km. Majoitusta tarjoaa Ojastenlahden tila/ Osuuskunta Liippa.


Oma retki

Sinulle ja/tai ryhmällesi sopivana päivänä, unelmiesi kohteeseen hyvien eväiden kera. Pyydä tarjous ja varaa päivä valmiiksi, luonto odottaa!


Metsäpolku Laipanmaassa
Melomassa Längelmävedellä
Pitkospuilla Päijälässä
Pilatesta ja patikointia Eräpyhässä
Retkikahvit Laipanmaassa
Liukulumikengillä Laipanmaassa
Lisätty ostoskoriin